Bruidsmodebranche groeit

De bruidsmode is in de loop van de jaren veel veranderd. Zo was het vroeger ondenkbaar om een jurk aan te schaffen die je maar een dag zou dragen. Daarom trouwden toentertijd veel bruiden in het zwart. Deze jurk kon dan meerdere malen worden gedragen. Rond 1850 waren de jurken wit, met veel zijde en kant. Zeventig jaar later, in 1920, waren de jurken niet getailleerd en kort. Rond 1930 werd de mode in het algemeen een stuk vrouwelijker met veel soepele stoffen zoals viscose en zijde en draperie├źn. Deze trend voerde zich door in de bruidsmode. Rond 1950 kregen de bruidsjaponnen strakke lijfjes en wijde rokken. De lengte van de rok maakt niet veel uit, deze kon zowel kort als lang zijn. Rond 1960 kwam een grote omslag. In plaats van spierwit werd de kleur roomwit. Rond 1980 trouwde lady Diana met prins Charles in een ivoorkleurige jurk van oud kant en tafzijde met een ontzettend lange sleep en pofmouwen. De tijd was er weer om met een prinsessenjurk te trouwen. Tegenwoordig kan iedere bruid haar persoonlijke stijl volgen. De bruidsjurken zijn zo divers dat er voor iedereen een droomjurk is.

This entry was posted on Friday, January 4th, 2013 at 1:55 pm and is filed under Bedrijfsnieuws. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.